SVEČANI POČETAK ŠKOLSKE GODINE U KINESKOM CENTRU

Kineski centar Univerziteta „Džon Nezbit“organizovao je u sredu, 19.10.2016, svečanu proslavu povodom obeležavanja četvrtog rođendana Centra i početka školske godine.

Zvanice su u ime Univerziteta „Džon Nezbit“ pozdravili doc. dr Ana Jurčić, direktor Odeljenja za međunarodnu saradnju, a u ime Ambasade NR Kine, savetnik Xu Hong. Gospodin Xu je ujedno otvorio i novu izložbu fotografija pod nazivom Kineske priče koja će narednih meseci biti otvorena za javnost.

Među uglednim zvanicama našli su se i prorektori Univerziteta „Džon Nezbit“ prof. dr Milivoje Pavlović i prof. dr Neđo Danilović, savetnik za kulturu u Ambasadi NR Kine Xu Hong, načelnik Departmana za obrazovanje u Ambasadi NR Kine profesor Sun Xinquan, direktor Konfucijevog instituta iz Novog Sada prof. Zhao Youhua, načelnik Odeljenja za Aziju i Pacifik u MIP-u Aleksandar Janković, predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Živadin Jovanović i direktor Konfucijevog instituta iz Novog Sada prof. Zhao Youhu.

Direktorka Kineskog centra, doc. dr Katarina Zakić, predstavila je rad Kineskog centra u protekloj godini, i ocenila da je ova godina bila prekretnička u radu Kineskog centra, jer je bila najuspešnija do sada. Poseban akcenat stavila je na obrazovanje kineskih studenata u okviru Kineskog centra, te prezentaciju rada KC tokom posete kineskog predsednika Srbiji i sklapanju ugovara sa Konfucijevim institutom iz Novog Sada.

Studentima koji su prošle godine uspešno završili kurseve kineskog jezika uručeni su sertifikati. Sertifikate je uručio načelnik Departmana za obrazovanje u Ambasadi NR Kine profesor Sun Xinquan.

Takođe, predstavljeni su novi profesori koji će ove godine raditi sa studentima, a direktor Konfucijevog instituta iz Novog Sada, prof. Zhao Youhua, dodatno je predstavio ugovor između Kineskog centra i Konfucijevog instituta, kao i nove oblike saradnje. Takođe je govorio i o pogodnostima koje imaju studenti koji u okviru Kineskog centra uče kineski jezik.

Gosti iz Kine naglasili su da veoma cene trud i napore Univerziteta „Džon Nezbit“ i Kineskog centra u promociji prijateljstva dva naroda, te da svojim radom pomažu značajno razvoj bilateralnih odnosa dve zemlje.

Utiske sa ovog značajnog događaja objavili su i poznati kineski mediji, a vest je objavljena i na zvaničnom sajtu Nacionalne kancelarije za učenje kineskog jezika kao stranog NR Kine (Hanban).

dsc_0553    dsc_0556  dsc_0565    dsc_0563

dsc_0619    dsc_0633                                                           dsc_0643-1    dsc_0636

dsc_0567   dsc_0544   dsc_0621

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: