HSK je međunarodni standardizovani test kineskog jezika koji meri nivo znanja jezika ljudi koji žele da studiraju ili rade u okruženju gde se kineski koristi kao jezik komunikacije. HSK obuhvata 6 nivoa, od HSK 1 do HSK 6.

Učenici kineskog jezika mogu polagati test u Kineskom centru Univerziteta Džon Nezbit, organizovan od strane našeg partnera, Konfucijevog instituta sa Univerziteta u Novom Sadu, koji će biti održan 4. decembra. U prostorijama Kineskog centra ( Bulevar Umetnosti 29, Beograd) se možete prijaviti uz pomoć prof. Su, ili je možete kontaktirati na mejl suyuanyuansyy@gmail.com ako su Vam potrebne dodatne informacije I pomoć. Takođe se možete prijaviti online na sajtu kineskog servisa za testiranje (www.chinesetest.cn). Rok za online prijavu je 7. novembar.

Sa HSK sertifikatom, studenti uzrasta od 16 do 35 godina imaće priliku da se prijave za stipendiju Konfucijevog instituta, za dalje usavršavanje u Narodnoj Republici Kini.

Rezultati testova važe duži vremenski rok, a dve godine (od dana kada je bilo polaganje testa) prilikom konkurisanja za kineske univerzitete i fakultete.

    Cene za svaki nivo su:

HSK 1 = 10 EUR

HSK 2 = 15 EUR

HSK 3 = 20 EUR

HSK 4 = 25 EUR

HSK 5 = 30 EUR

HSK 6 = 35 EUR

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: